Fifty-Fit en Aquarobics

Bij gezond ouder worden hoort uiteraard bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel. Daarom biedt Zwemjufmirjam ook 50 fit en aquarobics aan. Let op, 50 fit is een programma waarbij je werkt aan een gezond(er) lichaam waarbij iedere les alle spiergroepen belast worden!

Het sporten in water heeft veel voordelen. Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal. Je spieren, botten en gewrichten blijven door mee te doen soepel. De lessen zijn op muziek, om het tempo van de oefeningen aan te geven. Je kunt ontspannen werken aan jouw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht; dus aan een gezonde toekomst!

Zoals gezegd doe je bij Fifty-Fit oefeningen op muziek, onder leiding van een ervaren instructeur. De oefeningen worden in ondiep water gedaan. De les is dus ook geschikt voor mensen die niet (goed) kunnen zwemmen. Bij Aqua fifty fit werkt u op een verantwoorde manier aan een gezond lichaam.

Wat gaan we doen?

In de les komen verschillende oefeningen aan bod. U werkt aan uw conditie, lenigheid en spierkracht. Doordat de oefeningen in het water worden uitgevoerd heeft u geen kans op spierpijn of blessures, het water zorgt er bovendien voor dat uw spieren warm en soepel blijven. De les is geschikt voor iedereen vanaf vijftig jaar die verantwoord en ontspannen wilt bewegen.

Fifty fit of Aquarobics

Fifty fit en Aquarobics zijn goed met elkaar te vergelijken. U werkt aan uw conditie, lenigheid en spierkracht. Alhoewel de muziek de lessen ondersteunt speelt het bij Aquarobics een meer centrale rol. Er is 1 verschil, de intensiteit bij Aquarobics ligt hoger maar het is dus niet perse leeftijdsgebonden.

Bij aquarobics oefenen we met herhalende low-impact bewegingen onder water. Daarbij moet het lichaam twee keer zo hard werken als bij dezelfde oefeningen op het droge. De inspanning die je nodigt hebt bij de bewegingen biedt veel voordelen en is de combinatie van kracht en weerstand met een matige belasting ideaal. Zo bouw je spieren op en versterk je je gewrichten, zonder de belasting die wordt veroorzaakt bij oefeningen op het land.

Daarom wordt aquarobics zeer aanbevolen bij blessures aan de gewrichten en is het geschikt voor mensen van alle leeftijden en voor alle levensfases. Zelfs voor ouderen en geblesseerden. Het is ook bewezen dat dergelijke herhalende bewegingen tijdens het sporten op muziek goed zijn voor hart en bloedvaten.

AquarobicsVanaf januari iedere dinsdag19:30 – 20:15 uur
50 FitVanaf januari iedere dinsdag20:15 – 21:00 uur
Start bij minimaal 4 deelnemers

Thema avond

Gedurende het jaar zullen we regelmatig een thema avond organiseren. Een avond met een live dj, maar ook een 80’s, 90’s of Saturday night fever avond! Heb jij je zwem outfit al klaar liggen?