Vakantiecursus

In bijna iedere vakantie organiseert Zwemjufmirjam in Rheden een vakantiecursus. Tijdens een vakantiecursus komt je kind een week lang zwemmen en geven we ze een mooie boost in hun leercurve! Let op! Dit is geen snelcursus waarbij de doelstelling is een diploma te halen! Kinderen hebben voldoende tijd nodig om te kunnen oefenen en de vaardigheden te laten inslijpen om te voorkomen dat ze op een later tijdstip alles weer vergeten zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zoals gezegd, een week lang komen de kinderen in de ochtend van 09:00 uur tot 11:45 uur zwemmen. Gedurende die ochtend krijgen de kinderen 3 lesblokken waarbij er tussendoor voldoende rustmomenten aangeboden worden. Op die momenten gaan de kinderen het water uit, drogen zich af en doen even iets totaal anders zodat ze daarna weer voldoende opgeladen zijn voor het volgende blok.

De vakantiecursus is intensief! Bij Zwemjufmirjam hebben we normaal gesproken lessen van maximaal 40 minuten aangezien kinderen in een langere les niets meer opnemen. Dit is niet anders bij een vakantiecursus. Om de kinderen scherp te houden kiezen we voor een andere lesopbouw en maken we gebruik van de eigenschappen van kinderen.

Vakantiecursus

Hoe ziet de ochtend eruit?

De kinderen komen 15 minuten van tevoren naar het zwembad om zich vast om te kleden. Alle kinderen hebben hun zwemspullen bij zich. Natuurlijk komen papa en / of mama mee naar binnen waar we langs het bad verzamelen. De begeleiders kijken lekker een kwartiertje mee waarna ze de ochtend lekker vrij zijn om hun dagelijkse dingen te doen.

Om gebruikt te maken van de energie van de kinderen beginnen we het eerste blok met een korte herhaling van de dag ervoor en het aanleren van vaardigheden die ieder kind nodig heeft. Ze zijn nog fris, nemen veel op en hebben energie om aan de slag te gaan. Dit is het eerste blok en wordt afgesloten met een pauze van 20 minuten.

In de pauze krijgen de kinderen te drinken, een koek. Jij kent je kind het beste, hebben ze een boterham nodig dan heb je dit meegegeven 😉

Na de pauze wordt de les met name besteed aan survival. Vallen, onder water gaan, naar de kant komen, alles komt aan bod. Uiteraard op het niveau van jouw kind. Deze les in zelfredzaamheid is essentieel in de weg naar zwemveilig zijn!

Na nog een pauze begint les 3. Hierbij gaan we met name automatiseren. Oftewel, op eigen niveau meters maken om de vaardigheden eigen te maken. Aan het einde van deze les komen de begeleiders van de kinderen weer binnen om mee te kijken en waar nodig een vraag te stellen.

Opgeven voor de vakantiecursus

Wil je je kind opgeven voor de vakantiecursus dan kan dit via https://zwemjufmirjam.nl/inschrijfformulier/ Zit je kind al op les bij ons? Dan kan je via de mail je kind opgeven. Zodra de cursus vol is stopt de inschrijving. Uiteraard willen we niet dat kinderen na een cursus moeten stoppen met zwemmen en mogen ze meteen na de cursus zich inschrijven op een beschikbare plek!