Over ons

Wie zijn wij?

Zwemjufmirjam is onderdeel van Sports-Education & Adventures (SEA). Een bedrijf dat zich onder andere richt op het opleiden van lifeguards, zwembadmedewerkers en het verbeteren van zwemonderwijs in Nederland.

Een kind leert door te ervaren. Spelen is hierin het meest efficiënte onderdeel. Zwemjufmirjam investeert dan ook in het plezier, het welbevinden en de intrinsieke motivatie van kinderen. Wat is het prachtig om te zien hoe snel kinderen de vaardigheden oppikken!

Zwemjufmirjam is begonnen met de zwemschool in Ede waar we al 6 jaar kinderen leren zwemmen en met ons eigen lesmethode een bijzonder hoog resultaat halen. Het landelijk gemiddelde voor het halen van een zwemdiploma is rond 55 zwemuren waar de kinderen vanZwemjufmirjam tussen de 30 – 35 uur zitten. Daarnaast zijn de eisen van een SEA diploma aanzienlijk zwaarder dan andere diploma’s. Een resultaat waar we trots op zijn!

In de 6 jaar van het bestaan is in 2020 de locatie Utrecht van start gegaan en vanaf 2021 is locatie Ellecom (voormalig Happykids) erbij gekomen. Ten tijde van dit schrijven waren de resultaten van Utrecht gelijk aan dat van Ede.

Mirjam van Oortmerssen

Mirjam is samen met haar man Damian oprichter van Zwemjufmirjam. Als haar motivatie zegt ze zelf ‘Ieder kind, iedere les, een succes ervaring, dat is mijn drive’. Daarnaast staat ze voor het goed onderhouden van het contact met zowel kind als ouder. Ze ziet het als een drie-eenheid.

Mirjam vind het heerlijk creatief bezig te zijn met haar handen. Of het gaat om het verfraaien van de tuin of een kerst- thema in huis, Mirjam draait haar hand er niet voor om!

Damian van Oortmerssen

Damian is begonnen in 2000 als zwemonderwijzer. Na een aantal jaren doorgegroeid naar teamleider om uiteindelijk samen met Mirjam een eigen zwemschool te starten. Damian wil te allen tijde ieder kind de aandacht en oefenstof bieden die nodig is. Zo zal hij altijd zijn groepje verdelen en afzonderlijke oefeningen aanbieden.

Damian is een waterrat! Zeilen, duiken maar ook skiën zijn favoriete bezigheden om naast het werk te doen.