Over ons

Wie zijn wij?

Zwemjufmirjam is onderdeel van Sports-Education & Adventures (SEA). Een bedrijf dat zich onder andere richt op het opleiden van lifeguards, zwembadmedewerkers en het verbeteren van zwemonderwijs in Nederland.

Een kind leert door te ervaren. Spelen is hierin het meest efficiënte onderdeel. Zwemjufmirjam investeert dan ook in het plezier, het welbevinden en de intrinsieke motivatie van kinderen. Wat is het prachtig om te zien hoe snel kinderen de vaardigheden oppikken!

Zwemjufmirjam is begonnen met de zwemschool in Ede waar we al 6 jaar kinderen leren zwemmen en met ons eigen lesmethode een bijzonder hoog resultaat halen. Het landelijk gemiddelde voor het halen van een zwemdiploma is rond 55 zwemuren waar de kinderen van Zwemjufmirjam tussen de 30 – 35 uur zitten. Daarnaast zijn de eisen van een SEA diploma aanzienlijk zwaarder dan andere diploma’s. Een resultaat waar we trots op zijn!

In de 7 jaar van het bestaan is in 2018 de locatie Utrecht van start gegaan. Doordat dit een ouder pand was dat plaats moest maken voor appartementen is deze locatie per 9 juli 2022 gesloten en hebben we na de Corona pandemie in 2021 locatie Ellecom (voormalig Happykids) erbij gekomen.

Per 1 september 2022 gaat de locatie in Rheden open. Wij nemen dan de exploitatie van zwembad de Berkel over waar we ons, naast uiteraard onze zwemlessen, ook bezig gaan houden met lessen aan de kleinere kinderen zoals baby’s peuters en kleuters, Meer Bewegen voor Ouderen. Ook de kinderfeestjes en zeemeerminzwemmen behoren nu weer tot de mogelijkheden.

Mirjam van Oortmerssen

Mirjam is samen met haar man Damian oprichter van Zwemjufmirjam. Als haar motivatie zegt ze zelf ‘Ieder kind, iedere les, een succes ervaring, dat is mijn drive’. Daarnaast staat ze voor het goed onderhouden van het contact met zowel kind als ouder. Ze ziet het als een drie-eenheid.

Mirjam vind het heerlijk creatief bezig te zijn met haar handen. Of het gaat om het verfraaien van de tuin of een kerst- thema in huis, Mirjam draait haar hand er niet voor om!

Damian van Oortmerssen

Damian is begonnen in 2000 als zwemonderwijzer. Na een aantal jaren doorgegroeid naar teamleider om uiteindelijk samen met Mirjam een eigen zwemschool te starten. Damian wil te allen tijde ieder kind de aandacht en oefenstof bieden die nodig is. Zo zal hij altijd zijn groepje verdelen en afzonderlijke oefeningen aanbieden.

Damian is een waterrat! Zeilen, duiken maar ook skiën zijn favoriete bezigheden om naast het werk te doen.

Nikki van Dam

Op haar 13e gaf ze al hockeytraining aan kinderen waar ze begon met de allerkleinsten en deed dit met heel veel plezier. Nikki vindt het belangrijk een goede band met de kinderen en ouders te hebben. Hierdoor voelen kinderen zich veilig bij haar, een voorwaarde om met plezier te leren.

Als zwemles assistente begon Nikki met het verzorgen van zwemles voor kinderen. Dit was vooral voor de eerste badjes en al snel gaf ze ook zelfstandig lessen. Al snel heeft ze haar passie voor het lesgeven verder ontwikkeld en heeft ze het besluit genomen naast haar studie voor Fysiotherapie ook zelfstandig zwemonderwijzer te worden.

Betty Sukel

Al 30 jaar is Betty werkzaam in het zwemonderwijs. Als wedstrijdzwemster rolde ze in het lesgeven. Iets dat haar nu nog energie geeft en inspireert. Bij alles wat in het water gebeurt plezier het allerbelangrijkste.

Al jaren is ze een rots in de branding op de locatie Het leren zwemmen aan kinderen vind ze niet alleen heerlijk om te doen maar ook de doelgroepen met de hele kleintjes of juist met ouderen liggen haar erg goed.

In haar vrije tijd leest en fietst ze veel, bij voorkeur op het mooie Texel met man en (klein)kinderen