Aquarobics

Aquarobics is een uitdagende workout in het water op opzwepende muziek en dé manier om swingend je algehele conditie te verbeteren. Tijdens de 45 minuten durende les worden er in heup- tot borstdiep water gevarieerde oefeningen gedaan onder leiding van een ervaren instructeur.

Wat zijn de voordelen Aquarobics?

Aquarobics heeft veel verschillende voordelen. Vooral vergeleken met het sporten op het droge. Je hebt weinig weerstand op je gewrichten, omdat je voor een gedeelte gewichtsloos bent en als het ware vliegt in het water. Hieronder 15 voordelen voor het deelnemen aan een Aquarobics les.

De bewegingen in het water verbetert de bloedcirculatie, De bloedsomloop in het hele lichaam is van vitaal belang voor je gezondheid. Vanuit de lager gelegen lichaamsdelen (zoals de voeten en benen) kost het meer moeite om het bloed terug naar het hart te voeren, omdat het bloed omhoog gestuwd moet worden. Je stimuleert je spieren door tegen het water te drukken, zodat je meer spierkracht opbouwt. Aquarobics verminder pijn in botten en spieren, doordat je de bewegingen in het water doet.

High impact

Aquarobics is er voor iedereen. Jong en oud, vrouw of man. Een les bestaat uit een goede warming up waarbij alle spiergroepen belast worden op de maat van de muziek. Wanneer we goed opgewarmd zijn gaat het beginnen. Een hoog tempo door opzwepende muziek, ook nu weer gericht op alle spiergroepen in het lichaam. Aan het einde sluiten we af met een cooldown waarna je nog even kan uitzwemmen.

Voor wie is aquarobics geschikt?

Doordat het tempo hoog is denkt men soms onterecht dat je al fit en vitaal moet zijn om aan deze sport deel te nemen. Het voordeel is echter dat iedereen op eigen niveau de oefeningen kan uitvoeren. Tijdens de les worden tips gegeven hoe je de oefening minder of juist meer belastend kan maken. Hierdoor is aquarobics toegankelijk voor een hele groep mensen!

Lestijden

Dinsdagvanaf 1 januari 19:30 – 20:15
Start bij minimaal 4 personen

Inschrijven

Wat leuk dat u wil meedoen aan aquarobics bij Zwemjufmirjam in Rheden! Ga om in te schrijven naar het inschrijfformulier! Wilt u meer informatie over aquarobics of over Zwemjufmirjam? Stuur een mail naar info@zwemjufmirjam.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Met inschrijving gaat u akkoord met https://zwemjufmirjam.nl/algemene-voorwaarden/ en https://zwemjufmirjam.nl/privacyverklaring/