Snorkelen

In het winterseizoen organiseren we weer snorkelcursussen. Tijdens deze cursus van 10 weken leren de kinderen in een veilige omgeving alle technieken die je nodig hebt om op een plezierige en veilige manier te genieten van het onderwaterleven. En dat is nog niet alles.. Zodra het water warm genoeg is mogen de kinderen het ook echt buiten ervaren!

Hoe ziet de cursus eruit?

Tijdens de cursus en vervolgcursussen leren de kinderen in 10 weken echt de sport kennen. Gedurende die lessen krijgen de kinderen spelenderwijs de theoretische kennis mee over de uitrusting, wat belangrijk is bij de aanschaf en het gebruik en onderhoud. Dit voeren ze tijdens de lessen meteen in de praktijk uit waarbij de kinderen de basisvaardigheden aangeleerd krijgen. De cursus wordt afgesloten met een diploma.

Vervolgcursussen

Na de eerste cursus kunnen de kinderen doorgaan met de twee vervolgcursussen. Tijdens deze cursussen gaan we dieper in op de eerder opgedane vaardigheden en komen er verschillende disciplines bij. Omgaan met de onderwaterwereld, flora en fauna herkennen zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze diploma’s worden in het buitenwater afgerond.

Met elkaar communiceren onderwater

De snorkelsport beoefenen

Natuurlijk is het leuk om de sport aan te leren maar waar doe je het voor? Na de eerste cursus kunnen de kinderen zelfstandig snorkelen in het zwembad en onder begeleiding van een volwassene in het buitenwater. Na de vervolgcursussen zijn de kinderen klaar om zelfstandig (onder toezicht van een volwassene) in het buitenwater te snorkelen. Zo gaan er regelmatig kinderen in de zomer het water in en gaan ze met georganiseerde activiteiten ook in de winter naar leuke uitstapjes zoals Todi, een binnen accommodatie met echte tropische zoetwater vissen. Neem hier maar eens een kijkje!

Inschrijven

Als je wil meedoen aan snorkelen bij Zwemjufmirjam in Rheden, ga om in te schrijven naar het inschrijfformulier! Wilt u meer informatie over snorkelen of over Zwemjufmirjam? Stuur een mail naar info@zwemjufmirjam.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Met inschrijving gaat u akkoord met https://zwemjufmirjam.nl/algemene-voorwaarden/ en https://zwemjufmirjam.nl/privacyverklaring/