Zeemeerminzwemmen

Zwemjufmirjam organiseert in Rheden ook meerdere workshops en (kinder)feestjes. Eén daarvan is uiteraard zeemeerminzwemmen, tegenwoordig een hele populaire activiteit. Tijdens de workshop leer je alles over de verschillende technieken, hoe om te gaan met een zeemeermin – staart en alles over de veiligheid. Door onze geschoolde instructrice is jouw kind in goede handen!

Zeemeerminzwemmen iets voor jong en oud

Zeemeerminzwemmen is de afgelopen jaren heel populair geworden. Wat eerst een trend leek blijkt nu toch iets blijvend te zijn. Wanneer je in zwembaden rondkijkt zie je dan ook regelmatig de staarten langs komen. Het leuke is dat niet alleen kinderen ervan genieten maar ook volwassenen! Er zijn zelfs meerdere verenigingen en Nederlandse kampioenschappen. De eerste werd gehouden in 2017 in zwembad De Kwakel in Utrecht.

Zeemeerminzwemmen

Zeemeerminzwemmen doe je niet zomaar

Zeemeerminzwemmen is meer dan een staart aantrekken en in het water springen. Het is niet moeilijk maar het vergt wel één en ander. Dat is ook de reden dat de kinderen minimaal 6 jaar moeten zijn en in het bezit van een B diploma. Mocht je zoon of dochter zelf een staart hebben, doe dit onder het toezicht van een volwassene. De benen zitten immers vast en ondanks dat ze leren hiermee om te gaan moet het wel veilig zijn.

Hoe ziet de workshop eruit?

Samen met de anderen komen de kinderen bij elkaar en gaan ze samen het water in om wat spellen te doen en elkaar te leren kennen. In het eerste deel van de workshop leren de kinderen hoe ze met de staart om moeten gaan, wat je wel en niet kan of mag doen met een staart. Daarna gaan ze de technieken behandelen waaronder het aantrekken, te water gaan, voortbewegen en ademhalingtechnieken. Uiteraard leren de kinderen ook wat te doen als er iets mis gaat.

De aankleding tijdens de workshop

In het tweede deel van de workshop gaan de kinderen een dans oefenen, natuurlijk gaat dit niet zonder de klanken van de bekende zeemeerminnen. Aan het einde van de workshop worden de kinderen geschminkt en klaar gemaakt voor de show. Wanneer de lichten doven en de muziek begint, nemen de kinderen je mee in hun nieuwe wereld onderwater! Een moment voor de ouders om even mee te genieten.

Boek een workshop

Als je wil meedoen aan zeemeerminzwemmen bij Zwemjufmirjam in Rheden, ga om in te schrijven naar het inschrijfformulier! Wilt u meer informatie over zeemeerminzwemmen of over Zwemjufmirjam? Stuur een mail naar info@zwemjufmirjam.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Met inschrijving gaat u akkoord met https://zwemjufmirjam.nl/algemene-voorwaarden/ en https://zwemjufmirjam.nl/privacyverklaring/