Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO)

Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt, het houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet. Als ouderen zich eenzaam voelen, lopen zij een groter risico om dementie te ontwikkelen. Het wekelijks deelnemen aan sociale activiteiten lijkt juist te beschermen tegen dementie.

Wat ga je doen?

Meer Bewegen voor Ouderen (M.B.V.O.) is een vorm van bewegen in het water, waarbij zwemmen niet centraal staat. Er worden spierversterkende oefeningen aangeboden voor het gehele lichaam, tevens wordt er ook gewerkt aan de conditie en aan de coördinatie. De oefeningen worden ondersteund door het gebruik van diverse materialen, zoals gewichten, ballen en stokken. De weerstand van het water zorgt ervoor dat bij regelmatig oefenen de spieren sterker en steviger worden. Samengevat kan M.B.V.O. gezien worden als een ‘gym’les in het water. M.B.V.O. is vooral bedoeld voor 55 plussers.

Wat is heerlijker dan spieren en gewrichten oefenen in aangenaam warm water. In het water gaat alles lichter en makkelijker. Hierdoor worden de gewrichten tijdens het oefenen weinig belast. Door de aangename watertemperatuur van 30 graden kunnen de spieren zich goed ontspannen. Handig voor mensen die de bewegingen voorzichtig willen uitvoeren. Het water is ± 1,30 meter diep. Er wordt geoefend in groepjes van ± 10 personen.

Vergoeding verzekeraar

Veel zorgverzekeringen vinden het belangrijk dat juist de 55 + groep gaat en blijft bewegen. Logischerwijs werkt het samen sporten bij aan een gezond en fit lichaam waardoor mogelijke klachten (verder) voorkomen worden. Om die reden kunt u een vergoeding aanvragen die (afhankelijk van uw polis) tot zelfs 100% dekking geeft. Controleer daarom altijd even wat uw zorgverzekering dekt.

Lestijden

Dinsdag13:00 – 13:45
Woensdag11:15 – 12:0012:00 – 12:45
Vooralsnog verzorgen we alleen nog op deze dagen MBVO

Inschrijven

Wat leuk dat u wil meedoen aan MBVO bij Zwemjufmirjam in Rheden! Ga om in te schrijven naar het inschrijfformulier! Wilt u meer informatie over MBVO of over Zwemjufmirjam? Stuur een mail naar info@zwemjufmirjam.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Met inschrijving gaat u akkoord met https://zwemjufmirjam.nl/algemene-voorwaarden/ en https://zwemjufmirjam.nl/privacyverklaring/